Curse anulate pe aeroporturile Baneasa si Otopeni din cauza cetii

Baneasa BucurestiTraficul aerian s-a desfasurat marti, 18 februarie in conditii de vizibilitate redusa pe cele doua aeroporturi care deservesc Capitala, Henri Coanda si Aurel Vlaicu, ceea ce a determinat companiile aeriene sa anuleze opt curse interne si trei externe.

Avand in vedere ceata densa care persista in zona Aeroportului Henri Coanda, la ora 15:30, doua zboruri inregistreaza intarzieri la aterizare, unul international (Sofia-Otopeni) si altul intern (Timisoara-Otopeni). Totodata, au fost anulate trei curse internationale (Sibiu-Munchen, Chisinau si Varsovia) si opt zboruri interne (catre si cu plecare din Timisoara si Iasi, dinspre Suceava si Baia Mare, catre Cluj)”, se arata intr-un comunicat al companiei Aeroporturi Bucuresti

Tot din cauza conditiilor meteo de la Roma, o cursa ce trebuia sa soseasca din acea directie pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu a fost anulata.

Aeroportul Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul Baneasa – Aurel Vlaicu sunt dotate cu echipamente ce permit operarea in conditii de vizibilitate redusa.

Vizibilitatea de astazi este cat III, cosniderata a fi “cea mai dificila pentru aviatie”; ca urmare, mai multe zboruri sunt puse sub semnul intrebarii sau au probleme a caror rezolvare nu se intrevede.

De exemplu, o cursa Wizz Air a decolat in aceasta dimineata spre Roma, dar nu a mai putut ateriza pe aeroportul Ciampino si a ajuns pe Fiumicino.

Oficialii companiei nu stiau de dimineata daca mai pot onora zborul inapoi spre Bucuresti, programat de la Ciampino. O alta posibilitate ar fi ca avionul sa se intoarca in Capitala gol.

In cazul Tarom, cursele interne ale companiei sunt destul de afectate, iar pe destinatiile Suceava, Timisoara si Baia Mare sunt intarzieri.

Cursa catre Munchen, care trebuia sa plece de dimineata a fost reprogramata pentru aceasta dupa-amiaza, daca vor fi conditii favorabile decolarii.

Si Blue Air este posibil sa aiba de suferit, oficialii companiei spun ca toate cursele care decoleaza de la Bucuresti sunt puse sub semnul intrebarii.

This entry was posted in Companiile Aeriene, Zboruri and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.

Comments are closed.

X