Delicii culinare in Anglia

Anglia nu este tocmai renumita pentru arta culinara, ba din contra. Multi turisti care au calcat pamantul britanic au fost dezamagiti de mancarurile servite de englezi, majoritatea asociind Anglia cu micul dejun care include salata de fasole si carnati. Ceea ce nu cunosc insa turistii, este ca aceasta tara are un potential foarte mare, in special in zonele rurale, pentru incantarea papilelor gustative.

Somerset

In sud-vestul Angliei, satele de pescari si peisajele de coasta sunt perfecte pentru turistul de tip gurmand. Somerset este vestit pentru sandvisurile sale minunate cu crab proaspat, berea rece si ceaiuri-crema aromate.

Somerset este un adevarat paradis rural cu pasuni idilice si dealuri verzi, renumit printre altele si pentru livezile sale de mere si branza Cheddar. Aceasta branza atat de renumita in intreaga lume, isi are fabrica exact aici, in Somerset, cu o traditie de sute de ani. Apoi, livezile de mere produc nu mai putin de 400 de soiuri, cidrul facut de localnicii de aici fiind renumit in toata Anglia. Tot in Somerset se vor putea degusta varietatea de mancaruri cu specific pescaresc, de la somon, anghila si pastrav, pana la scoici si budinca din icre negre.

Cei care iubesc stilul si arta britanica, insa nu se incumeta sa viziteze Anglia de teama unei varietati sarace a meniului, isi pot rezerva bilete de avion linistiti. Anglia este o comoara care merita descoperita pas cu pas, inclusiv in privinta mancarii. KLM si Tarom sunt companii aeriene care opereaza zboruri spre Anglia.

This entry was posted in Calatorie and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.

Comments are closed.

X